Kókuszolaj vásárlás Kókuszolaj Kókuszolaj Kókuszolaj

Candida gomba kezelése

A megoldás Ön előtt van, megmutatjuk, hogyan szabadulhat meg a Candidától ízletes ételekkel.


Szív- és érrendszeri megbetegedések kezelése

Mostanában gyakran vagyok rosszkedvű. Kimerültnek, levertnek és fáradnak érzem magam pedig nem dolgozom többet. Folyamatosan elfeljtek dolgokat, teljesen szétszórt vagyok. Fáj a fejem és azonnal robbanok, képtelen vagyok bármit is tolerálni. Valami nincs rendben velem: fáj a hasam, a fejem, alig tudok elaludni és még meg is híztam. Mi lehet a bajom?

Meglehet, hogy aki ezeket a problémákat felsorolta a Candida gomba túlszaporodása miatt tapasztalja ezeket a tüneteket. Érdemes lenne néhány szót szólni e betegségről, mielőtt megvilágítanánk, hogy hogyan is lehet természetes módon kezelni.

Bio Szűrt kókuszzsír - kókuszolaj 500ml (450g)

Kiválóan használható stabil szerkezete miatt növényi olajok helyett sütéshez-főzéshez. Íztelen, illattalan, bármilyen étel elkészíthető vele. Sőt nagyon finom és egészséges lesz az étel!

2 790 Ft 2 390 Ft Tovább a webshopra
Bio Szűrt kókuszzsír - kókuszolaj 2220ml (2000g)

Kiválóan használható stabil szerkezete miatt növényi olajok helyett sütéshez-főzéshez. Íztelen, illattalan, bármilyen étel elkészíthető vele. Sőt nagyon finom és egészséges lesz az étel! Nagyméretű, gazdaságos kiszerelés.

7 990 Ft Tovább a webshopra

A Candida egyfajta élesztőgomba, mely normál körülmények között is megtalálható a szervezetben és addig nem is okoz gondot, amíg a bél baktériumflórájának kontrollja allatt áll. Azonban ha a bél baktériumflórája károsodást szenved, akkor a Candida nagyon könnyen túlszaporodhat a szervezetben és képes elárasztani az egész szervezetet is. Így a lehető legszélesebb tünetskálát képesek létrehozni, ami igencsak megnehezíti a betegség diagnosztizálását. Nincsenek tipikus tünetei, mivel bármelyik szerven, szervrendszeren képes eluralkodni. A beteg hangulata romlik, állandóan fáradt, kimerült, ingerült, szétszórt, feledékeny, bizonytalan. De ezenkívül fájhat a feje is vagy a hasa, puffadást érezhet. A betegség hasmenés vagy székrekedés, rosszullét formájában is jelentkezhet, de okozhat gyakori felfázást, libidócsökkenést, méhnyálkahártya-gyulladást, meddőséges, menstruációs zavarokat, prosztatagyulladást is. Ezenkívül előfordul, hogy látásromlás, izomfájdalom, merevség, allergia, bőrtünetek, hajhullás, súlycsökkenés vagy hízás, pajzsmirigy betegség formájában jelentkezik. Látjuk tehát, hogy mennyire változatosak a tünetek és, hogy miért ilyen nehéz diagnosztizálni. Viszont ha már megvan a diagnózis, akkor az orvos egy hosszantartó és kemény diéta betartását írja elő. Ami, valljuk be, nem egy kellemes dolog, mivel nagyon sok mindent meg kell vonnunk a szervezetünktől. De van segítség, ami többszörösére javítja a diéta hatásár és csökkenti a betegség kezelésével eltöltött időt. Hamarosan erről az anyagról lesz szó, először azonban érdemes tisztázni, hogy kik azok az emberek, akik a leginkább veszélyeztetettek a Candida túlszaporodásában.

A bélflóránk addig kordában tudja tartani a Candida gombát, amíg az ép és egészséges. Azonban a bélbaktériumokat könnyen el tudjuk pusztítani mi magunk is: egy hosszan tartó gyógyszeres kezelés, a túl sok antibiotikum megöli ezeket a baktériumokat. De nemcsak az antibiotikumok, hanem a fogamzásgátló tabletták is hasonló módon viselkednek. És emellett az egészségtelen táplálkozás is felelőssé tehető: a túl sok cukor fogyasztása is a candida növekedését segíti elő. Persze a stresszes életmód sem kedves a bél baktériumainak.

Persze ezek közül leginkább az antibiotikumokat okolják a Candida kialakulásában. Ez azért van, mert az antibiotikumok elnyomják az immunrendszer és a normál baktériumflórát, mely megakadályozná a gombák túlszaporodását, vagyis így határozottan elősegítik a Candida proliferációját. Így elérhető az az állapot is, melyet szervi candidiázisnak hívnak. A szervi candidiázis az a jelenség, amikor a candida elterjed az egész szervezetben, és kikerülve az emésztőrendszerből életveszélyes állapotot idézhet elő.

Bio szűz VCO kókuszzsír kókuszolaj 500ml

Kókusz ízü kokuszzsír/olaj, sütéshez-főzéshez haj és bőr szépítéshez. Növényi olajok helyett, egészségvédő hatással.

4 160 3 190 Ft Tovább a webshopra
Bio szűz nagy VCO kókuszzsír kókuszolaj 2220ml

Kókusz ízű kókuszzsír/olaj, sütéshez-főzéshez haj és bőr szépítéshez. Növényi olajok helyett, egészségvédő hatással. Nagyobb kiszerelésű.

13 900 Ft Tovább a webshopra

 1. Állandóan rosszul érzi magát, mindig fáj valamije, levert és kimerült, de e tüneteknek oka nem deríthető ki és többféle kezelés sem oldja meg a problémákat.
 2. Étrendjében nagy mennyiségben szerepelnek a különböző fajta gombák és a finomított cukor is.
 3. Állandóan kívánja az édességeket, a kenyeret és az alkoholt.
 4. Rájött arra, hogy amikor valami édeset fogyaszt, azután minden esetben erősödnek a tünetei vagy fogyasztásuk egy rövid ideig tartó felpörgést követő levertséget okoz.
 5. Fogamzásgátlót szedett
 6. Hosszú ideig széles sprektumú antibiotikumot szedett (pl. tetraciklin, ampicillin, amoxicillin, cephalosporin, sulfamid)
 7. Alacsony a vércukorszintje.
 8. Többször volt már terhes.
 9. Rosszul lesz némely szagoktól: pl. parfüm, dohányfüst, vegyszerek.
 10. Rosszul lesz a nagy páratartalmű időszakokban, a nyirkos napokon, a penészes vagy dohos helyeken.
 11. Körmein vagy lábujjain tartósan vagy visszatérően gombás fertőzések jelennek meg
 12. Nemi szerveit érintő problémákkal küzd: ide tartoznak az alhasi fájdalom, a hüvelyi infekciók, a PMS feszültség, a menstruációs zavarok, a prosztatagyulladás, a libidócsökkenés és az impotencia is.
 13. Az emésztő- és idegrendszert érintő tartós vagy visszatérő tünetekkel küzd.

candidától megszabadulni és helyreállítani a szervezet belső egyensúlyát még akkor sem egyszerű, ha már sikerült diagnosztizálni a betegséget. A gombát vissza kell szorítani ez pedig többirányú megközelítést igényel: az egészséges mikroorganizmusok újbóli elterjesztése és az étrend meghatározása a két fontos lépcső. El kell kerülni, hogy a cukorbevitel az élesztőgomba táptalaja legyen.

A háziorvosunk először egy olyan diétát fog előírni, melyet 3-6 hónapig is követni kell. Ennyi idő kell ahhoz, hogy a károsodott immunrendszert helyreállítsuk és a gombát radikálisan visszafordítsuk. Az első két hétben teljesen mellőzni kell az élesztőt, a szénhidrátot, mivel a cukor a Candida fő tápláléka. Ezekben a hetekben a gyümölcsök fogyasztását is kerülni kell a bennük található rengeteg gyümölcscukor miatt. Egyedül a tejcukor engedélyezett, mert a laktózt nem képesek lebontani a gombák.

Sok ballasztanyagot kell ennünk ahhoz, hogy a bél nyálkahártyája kitisztuljon és így a gombák eltűnjenek. Tehát együnk sok korpás terméket, hajdinát, natúr rizst. De kerülnünk kell azokat az élelmiszereket, melyek elszigetelt keményítőt tartalmaznak: fehér rizs, tészták, fehér kenyér. Az élesztő alapú termékek is tiltottak: bor, sör, sajtok, húsok, felvágottak. Fontos azt is tudni, hogy kerülni kell a tartósított termékeket, mert ezeket sokszor mézzel vagy cukorral vagy más káros adalékanyaggal tartósítják. Sok vitaminra és ásványi anyagra van szükségünk, hogy immunrendszerünket visszaállítsuk az egészséges állapotába, így az első néhány hét után szokjunk vissza a gyümölcsökre, hiszen ezekben található a legtöbb vitamin.

Elég nyilvánvaló, hogy ez a diéta igen szigorú és komoly önfegyelmet igényel. Viszont van néhány anyag, mellyel felgyorsíthatjuk a gyógyulási folyamatot, így kevesebb ideig kell e szigorú előírásokat követni.

 1. Kókuszolaj az olaj, zsiradék, margarin és vaj helyett: vizsgálatok kimutatták, hogy a kókuszolajban található közepes szénláncú zsírsavak hatékonyan szállnak szembe a Candidával.
 2. Fokozzuk az omega-3 zsírsavak fogyasztását. Ezek az esszenciális zsírsavak nagyban erősítik az immunrendszert, így az képes lesz szembeszállni a gombával.
 3. Cukor helyett stevia. A stevia levél kivonatával nem hiányzik az életéből az édes íz és segíti a candída kipusztítását a szervezetből. A cukor hányában a candidának nem lesz tápanyaga, és hamarabb érhet el eredményeket az egészsége javításában.
 4. Cukor helyett nyírfacukor. A Candidának a nyírfacukor sem jelent táplálékot, mivel 5 szénatomos szerkezete következtében igen stabil, így a gombák nem tudják felbontani.
 5. Fontos az étrend kiegészítése erős probiotikus anyagokkal, az emésztőrendszer flórájának kiegyensúlyozása és az immunrendszer újjáépítése céljából. Ebben segíthet önnek a MegaFlax táplálék kiegészítő, ami Omega 3-6-ot és 3 fajta probiotikumot tartalmazz. Ezzel segítheti a gyomor flórájának a helyreállítását.
Zukker Xylitol (nyírfacukor - xilit) 1kg akciósan

A nyírfacukor, más néven XILIT egy természetes cukorfajta, pontosabban cukoralkohol ezért xilitolnak is szokták nevezni. A hagyományos cukorral szemben pedig számtalan előnye van.

1 990 Ft 1 490 Ft Tovább a webshopra
Kókuszolaj 1000ml (Bio Egészség Kft.)

A kókuszolajat, vagy más néven kókuszzsírt a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik. A szűrt kókuszolaj kifejezetten stabil molekulákból áll

1 290 Ft 990 Ft Tovább a webshopra

A Candida-diéta során hidegen sajtolt olajokkal kell dolgoznunk, mert ezek azok, melyeket a Candida nem képes felfalni. Azonban ennél is jobb megoldás, ha étolajunkat kókuszolajra cseréljük. A kókuszolaj és a többi étolaj között van egy igen fontos különbség: míg általában az étolajok hosszú szénláncú zsírsavakból épülnek fel, addig a kókuszolajban közepesen hosszú szénláncokat találunk. Ezek a közepes láncú trigliceridek kiválóan alkalmasak a Candida gomba elpusztítására. És mivel szobahőmérsékleten ez az olaj megdermed, ezért a vaj és a margarin helyett is kiválóan alkalmazható és ajánlott is alkalmazása. Ezenkívül nagyszerűen lehet vele gyógyítani a Candida gomba okozta fertőzéseket is, mivel magas a caprilsav- és laurinsavtartalma, melyek hatékonyan képesek szembeszálln a gombás fertőzésekkel.

Candida albicans, Candida gomba kezelése Candida diétával!

Ön is évek óta kísérletezik a Candida gomba leküzdésével? Pusztítsa ki a Candida gombát szervezetéből! A megoldás Ön előtt van, megmutatjuk, hogyan szabadulhat meg a Candidától ízletes ételekkel